De Jambrouwerij

Confituurmaker
Maker
Maarten Simonis
Valmeerstraat
123
3770
Riemst
lekkerejams@dejambrouwerij.be
0470-852110
Ik werk met: 
Eten & Drinken

De Jambrouwerij ligt verscholen in het landelijke dorpje Val-Meer in Riemst. In onze keuken maken we streekproducten en delicatessen van Limburgse bodem: confituur, dressing, advocaat, speculaaskoekenmix en barbecuesaus. Ambachtelijk gemaakt, eerlijk en zonder toevoegingen.

We maken extra-confituur, dat wil zeggen: meer fruit en minder suiker. Traditionele confituur wordt gemaakt vanuit de verhouding één kilogram fruit en één kilogram suiker. Wij gebruiken maar een halve kilo suiker. In kleine koperen ketels wordt de intense fruitsmaak gegarandeerd door een korte kooktijd. Zonder toevoeging van kleur- en bewaarstoffen. En net zoals vroeger is er respect voor het volgen van de seizoenen.

De lekkerste confituur komt trouwens uit Limburg. Dat is niet toevallig, want Limburg is van oudsher een fruitstreek. Al generaties lang wordt in Limburgse families fruit bewaard door er confituur van te maken. De Jambrouwerij zet deze traditie voort en maakt artisanale, handgemaakte kwaliteitsvolle confituren, jams en geleien.