25/02/2015
Antwerpen
Open atelier
Antwerpen

Ontdek het atelier van de toekomst - digitalisering van het atelier bij 3Dee

Maken zit in de lift. Vakmanschap kadert in diverse maatschappelijke als economische trends en is bezig aan een revival.

In onze reeks Open Ateliers nemen we jou als maker mee in een toekomstverhaal voor de maakindustrie. Welke veranderinge moeten makers en vaklui doorlopen om futureproof te blijven? Van co-creatie, doorgeven van skills tot digitaliseren van je atelier. 


In de 3Dee Experience Store kan je als bezoeker geprinte modellen voelen en bekijken, inspiratie opdoen voor eigen creaties of zelf ontwerpen laten printen. Voor vaklui zijn de mogelijkheden oneindig. Hoe ziet het digitale craftmanship er in de toekomst uit? En hoe pak je dit als vakman best aan?

Schrijf je hier in en ontmoet De Maker Community!


Programma:

19u30 onthaal en verwelkoming

20u00 Rondleiding en demonstratie door ondernemer Deepak Metha, expert in 3D printtechnologie. Ontwerper Dries Verbruggen,co-founder van design studio Unfold, vertelt over zijn werk waar hij artisanale technieken combineert met de allernieuwste digitale media. www.unfold.be . Bekijk hier zijn installatie van L'Artisan Electronique. 

Jan Leyssen van Plan C sluit af met een additive Design Challenge. Denkers, designers en doeners worden uitgedaagd de kracht van 3D-printen te gebruiken om een positieve impact op de mens en planeet te realiseren.

21u30 Meet the makers - receptie

 

Praktische info:

Deelname is gratis
Inschrijven kan via www.unizo.be/actua (plaatsen zijn beperkt)
Locatie: 3DEE - Museumstraat 31, 2000 Antwerpen (www.3dee.be)

 

Voor wie: 
Makers, vaklui, maakbedrijven
Georganiseerd door: 
De Makers ism 3dee
Contactgegevens organisator: 
De Makers Willebroekkaai 37 1000 Brussel makers@unizo.be