28/01/2015
Kortrijk
Open atelier
West-Vlaanderen

Ontdek het atelier van de toekomst - Makers co-create in Buda::lab

Maken zit in de lift. Vakmanschap kadert in diverse maatschappelijke als economische trends en is bezig aan een revival.

In onze reeks Open Ateliers nemen we jou als maker mee in een toekomstverhaal voor de maakindustrie. Welke veranderinge moeten makers en vaklui doorlopen om futureproof te blijven? Van co-creatie, doorgeven van skills tot digitaliseren van je atelier.

Wereldwijd ontstaan initiatieven waarbij makers samen komen. Fablabs (fabrication laboratory) worden, als gedeelde ateliers, de werkplekken van de toekomst.

De Budafabriek in Kortrijk heeft zo’n fablab en was de eerste economisch-artistieke werkplaats in Vlaanderen. Waar ondernemers, studenten, kunstenaars en actieve burgers dagelijks aan nieuwe projecten werken.
Het Buda::Lab is een prototypelab binnen die fabriek met o.a. lasercutters, 3D-printers, …. De Budafabriek presenteert de resultaten van die samenwerking regelmatig in diverse tentoonstellingen, zoals de huidige expo Green Light District.BUDA::lab is een inspirerende ontmoetingsplaats voor makers van verschillende disciplines.

Schrijf je hier in en ontmoet De Maker Community!

 Programma:

19u30Onthaal en verwelkoming
20u00Hans Vandenberghe, coördinator Buda::eiland, en Pieter Michiels, coördinator Buda::lab, leiden ons rond in deze hotspot voor makers en vertellen hoe co-creatie er in de praktijk aan toegaat en wat een fablab voor jouw vak kan betekenen.
21u30Meet the makers - receptie

 

Praktische info:

Deelname is gratis 
Inschrijven kan via www.unizo.be/actua (plaatsen zijn beperkt)
Locatie: BUDA::lab - Dam 2a - 8500 Kortrijk (www.budalab.be)

Voor wie: 
Vaklui, makers, geïnteresseerden in fablabs en co-creaties
Georganiseerd door: 
De Makers ism Buda::fabriek en Buda::lab
Contactgegevens organisator: 
De Makers Willebroekkaai 37 1000 Brussel makers@unizo.be