09/02/2015
Brussel
Open atelier
Vlaams-Brabant en Brussel

Ontdek het atelier van de toekomst - Master-Apprentice in de praktijk bij Compagnons Du Devoir

Maken zit in de lift. Vakmanschap kadert in diverse maatschappelijke als economische trends en is bezig aan een revival.

In onze reeks Open Ateliers nemen we jou als maker mee in een toekomstverhaal voor de maakindustrie. Welke veranderingen moeten makers en vaklui doorlopen om futureproof te blijven? Van co-creatie, doorgeven van skills tot digitaliseren van je atelier.

Compagnons Du Devoir omschrijf je het best als ‘gilden 2.0’ in een uiterst vernieuwende vorm. De Franse organisatie leidt al sinds de 12de eeuw (!) jonge mensen op tot gespecialiseerde vaklui. Ze leren hun oude en nieuwe métiers bij vele verschillende werkgevers, reizend via de vele huizen van de Compagnons. Ook in Brussel bestaat het leerling meester systeem al 25 jaar, een ideale basis om jong bloed op te leiden zodat onze rijke ambachtelijke kennis niet verloren gaat.

Schrijf je hier in en ontdek De Maker Community

Programma:

19u30 Onthaal en verwelkoming

20u00 Tijdens dit bezoek leidt Jean Culot, provoost van de Compagnons du Devoir in Brussel, ons rond in hun huis en hun verhaal. Wie stageplaatsen heeft, is hier aan het juiste adres. Aansluitend vertelt Joeri Januarius ons over de kansen die het meester-leerling systeem bieden. Hij is auteur van de nota ‘Virtuoos Vlaanderen’. www.livinghumantreasures.be

Tijdens dit bezoek leidt Jean Culot, provoost van de Compagnons

21u30 Meet the makers tijdens de receptie

Praktische info:

Deelname is gratis 
Inschrijven kan via www.unizo.be/actua (plaatsen zijn beperkt)
Locatie: Compagnons du Devoir - T'Kintstraat 42, 1000 Brussel (www.compagnons-du-devoir.com)

Voor wie: 
Vaklui, makers, ondernemers op zoek naar kwalitatieve stagiairs
Georganiseerd door: 
De Makers ism Compagnons du Devoir
Contactgegevens organisator: 
De Makers Willebroekkaai 37 1000 Brussel makers@unizo.be