29/04/2015
Leuven
Open Atelier
Vlaams-Brabant en Brussel

Ontdek het atelier van de toekomst: Product- en procesontwikkeling in de praktijk

Studenten KUL bouwen drone om pakketjes te bezorgen
FABLAB LEUVEN
29 april 2015


Je wil innoveren en een nieuw product op de markt brengen. Waar begin je, maar vooral hoe?

Deze reeks zoomt in op slimme- en milieuvriendelijke productie, product- en procesontwikkeling en productietechnologiën die een impact op ambachten hebben. Welke veranderingen zijn er nodig om future proof en duurzaam te werken? Dit en veel meer kom je te weten tijdens een nieuwe reeks Open Ateliers.

 

Programma:

19u30

Onthaal en mogelijkheid om vrij rond te lopen in het atelier

20u00

In het fablab Leuven nodigen we volgende keynotes uit:

- Cyriel Notteboom, student burgerlijk ingenieur kreeg als masterproef de opdracht om een drone te bouwen. VertiKUL is het resultaat. Hij vertelt over hun product- en bouwproces en welke rol het Fablab Leuven hierin speelde.

- Marc Lambaerts, manager van het Fablab Leuven, introduceert de werking van het Fablab als ‘open source hardware’ voor studenten en het brede publiek. In deze gedeelde werkplek kan iedereen machines gebruiken om (bijna) alles te maken in hout en kuststof. Het gebruik is gratis op voorwaarde dat je je kennis deelt met anderen. Tijdens deze open ateliers worden een aantal cases toegelicht.

- Paul-Armand Verhaegen organiseert wekelijks de Hackerspace avonden in het Fablab. Een hackerspace is een plaats waar mensen met gemeenschappelijke en/of complementaire interesse elkaar ontmoeten om samen projecten op te zetten, typisch ludiek en tech-georiënteerd. Het doel is om te leren van elkaar, en projecten te realiseren die groter of meer domain overschrijdend zijn, maar vooral de fun-factor te behouden.

21u30Netwerkreceptie
22u00Einde
Georganiseerd door: 
UNIZO De Makers
Contactgegevens organisator: 
makers@unizo.be