12/05/2015
Gent
Open atelier
Oost-Vlaanderen

Ontdek het atelier van de toekomst: Transitie naar slimme en duurzame productie

Transitie naar slimme en duurzame productie 
HoGent – School of Arts
Gent 12 mei

Veranderingen van productiemethodes dringen zich op. Hoe begin je als maker anders te produceren en welke technologie helpt hierin om dit slimmer en duurzamer aan te pakken?

Deze reeks zoomt in op slimme- en milieuvriendelijke productie, product- en procesontwikkeling en productietechnologiën die een impact op ambachten hebben. Welke veranderingen zijn er nodig om future proof en duurzaam te werken? Dit en veel meer kom je te weten tijdens een nieuwe reeks Open Ateliers.

Programma:

19u30

Onthaal en de mogelijkheid om vrij rond te lopen in het atelier

20u00

Te Hogent, campus Bijloke nodigen we volgende sprekers uit:- Jan Leyssens, projectmanager Plan C, leidt ons binnen in de wondere wereld van nieuwe productietechnieken. Hij staat ook stil bij de ontwikkelde toolbox van 6 principes die kunnen inspireren bij creatie van nieuwe producten: Nature, Materials, People, Usefulness, Knowledge en Legacy.

-Ter illustratie geeft Kristel Peters (wetenschappelijk medewerker HoGent – School of Arts), een presentatie van hun project. Samen met de collega’s van hun 3D labo ontwerpt zij duurzame en milieuvriendelijke schoenen.

21u30Netwerkreceptie
22u30Einde

 

Voor wie: 
Makers ondernemers en geïnteresseerden
Georganiseerd door: 
UNIZO De Maker
Contactgegevens organisator: 
makers@unizo.be