21/05/2015
Mechelen
Open atelier
Antwerpen

Ontdek het atelier van de toekomst: Wereldklasse productietechnologieën

Kunstenaar Frederik De Wilde, Belgische Melotte 3D Print en NASA maken het zwartste zwart ooit 
Technopolis Mechelen
21 mei 2015
 

Je wil innoveren en een nieuw product op de markt brengen. Waar begin je, maar vooral hoe?

Deze reeks zoomt in op slimme- en milieuvriendelijke productie, product- en procesontwikkeling en productietechnologiën die een impact op ambachten hebben. Welke veranderingen zijn er nodig om future proof en duurzaam te werken? Dit en veel meer kom je te weten tijdens een nieuwe reeks Open Ateliers.

 

Programma:

19u30

Onthaal en de mogelijkheid om vrij rond te lopen in het atelier

20u00

In Technopolis ontvangen we volgende spreker:

- Frederik De Wilde speurt al jaren naar ‘het diepste zwart’. Tijdens zijn zoektocht klopte hij zelfs aan bij het ruimtevaartagentschap NASA en vond daar onverwacht een gewillig oor om de mogelijkheden van nanotechnologie en grafeen verder te onderzoeken. Hij vertelt hoe door co-creatie en wereldklasse productietechnieken iets wordt gemaakt waarin onder andere de ruimtevaart bijzondere interesse heeft.

Niet zo vreemd dat Frederik wordt ontvangen in Technopolis, want hier worden wetenschap en technologie dichter bij de mens gebracht. In het Atelierwordt technologie letterlijk ‘in handen’ genomen door jongeren en andere makers. Ideeën krijgen er vorm en gezamenlijke projecten worden er uitgewerkt van ontwerp (CAD) naar product (CAM).

21u30

Netwerkreceptie

22u00

Einde

Voor wie: 
Makers ondernemers en geïnteresseerden
Georganiseerd door: 
UNIZO De Makers
Contactgegevens organisator: 
makers@unizo.be