15/10/2015
Mechelen
Open Atelier
Antwerpen

Open Atelier: Ontdek het hout van de toekomst

Hout mag dan wel één van de oudste bouwmaterialen ter wereld zijn. Vandaag is het de meest onderzochte grondstof en daarom ook het meest geëvolueerde materiaal. Houtinnovaties vind je op 4 niveaus: op niveau van het product, proces, organisatie en markt.
Houtcomposieten, houtschuim, opblaasbaar hout, op hout gebaseerde nanomaterialen zoals carbon nanobuisjes zijn maar een greep uit de productinnovaties. Daarnaast wordt
er getest met 3Dprinting in hout, lasercut in hout neemt een vlucht, de productie wordt gedecentraliseerd en duurzame houtbewerking is al jaren terrein aan het winnen. Soja, bamboe, kurk, krantenpapier, notenschelpen worden het nieuwe hout.
Experimenteer jij al met andere product- of procesinnovaties? Denk je na over een ander businessmodel of nieuwe markten? Ontdek hier de mogelijkheden en de partners die je vooruit kunnen helpen. Dit Open atelier Hout trapt een reeks van open ateliers af waarbij trends en evoluties van verschillende materialen onder de loep worden genomen.

Het volledige programma vindt u hier.

Volgende in deze reeks zijn: design, textiel, voeding en (edel)metaal.

 

Voor wie: 
Ondernemers
Georganiseerd door: 
De Makers
Contactgegevens organisator: 
makers@unizo.be