10/09/2014
Gent
Open atelier
Oost-Vlaanderen

Open atelier: Timelab Gent geeft zijn geheimen prijs

Wereldwijd ontstaan initiatieven waarbij makers samen komen. Fablabs (fabrication laboratory) worden, als gedeelde ateliers, de werkplekken van
de toekomst. Door het vrijuit delen van kennis worden bestaande expertises versterkt. Hoe ga je hier als vakman of –vrouw mee om en maak je jouw bedrijf klaar voor een duurzame toekomst? Hoe omarm je de technologieën van morgen en maak je jouw maakbedrijf klaar voor een duurzame toekomst? Ontdek het tijdens dit Open Atelier.

Programma:

19u00 [Onthaal en verwelkoming met broodjes]

19u15 [Gent verbindt makers]
Door Wim Geirnaerdt, Adjunct-provinciaal directeur UNIZO Oost-Vlaanderen en regioverantwoordelijke UNIZO Gent.
Hoe de Gentse UNIZO werking in deze creatieve stad kan bijdragen tot vakmanschap en ambachten.

19u30 [Open atelier - Timelab geeft zijn geheimen prijs]
Rondleiding door Evi Swinnen.

Timelab (fablab) is een coöperatieve werkplaats. Makers en bedenkers maken er gebruik van collectieve infrastructuur, zoals 3D-printers, lasersnijders en frezen. Projecten van Timelab: Bakfiets (3D printers op wielen) en Totem (lamp op zonne-energie).

Evi Swinnen is ondernemer, teamcoach en coördinator van Timelab. Ze richtte onder meer een managementbureau op voor kunstprojecten, deed communicatie- en productiewerk voor media- en kunsthuizen en is autodidact webdevelopper.

20u10 [Hoe wapen je jouw maakbedrijf voor een duurzame toekomst?]
Door Tom Kestens, coördinator RUN UNIZO

Het respect voor authentieke vakmannen en –vrouwen en hun unieke producten groeit elke dag. Maar er zijn elementen die de makers parten spelen en zelfs het fijnste handwerk kunnen vervangen. Hoe maak je van deze problemen een kans?

Tom Kestens is muzikant van opleiding en creativo pur sang. Binnen UNIZO is hij een expert in de materie ‘ambachten en maakindustrie in België’. Hij lanceerde het UNIZO label HIB (Handmade in Belgium), dat ambachtelijke authentieke makers erkenning geeft.

20u45 [Wat heb ik als maker nog te leren?]
Door makers-ondernemers Aravinda Rodenburg en Ingrid Adriaenssens.

Als peter en meter van het UNIZO OndernemersForum ‘Ambacht 2.0’, doen ze jou goesting krijgen in een mix van 10 inspirerende sessies.
Aravinda Rodenburg is als één van de laatste bespoke tailors in ons land, top ambachtsman in zijn vak. Hij maakt kostuums zoals je ze nog nooit zag. Edelsmid Ingrid Adriaenssens smeedt en giet prachtige juwelen, van vaste collecties tot maatwerk.

21u00 [Receptie]

Praktisch:
Deelname is gratis.
Inschrijven: vóór 5 september via www.unizo.be/actua
‘Open ateliers: Timelab Gent geeft zijn geheimen prijs’
Locatie: Timelab, Brusselsepoortstraat 97 - 9000 Gent – www.timelab.org

Voor wie: 
Makers ondernemers
Georganiseerd door: 
UNIZO De Makers
Contactgegevens organisator: 
www.makers.be makers@unizo.be