MAKER CITY 2016 als opener 8e Triënnale voor vormgeving

In het weekend van 19 en 20 november 2016 strijkt de makersbeweging neer in Gent voor Maker City. Design Vlaanderen, Stad Gent, Fedustria, Design Museum en UNIZO willen samen met heel wat andere partners een statement maken. Wij geloven in de toekomst van de maakindustrie in ons land en willen tonen hoe die toekomst van maken eruit ziet.

Wat is er te doen?

Oude Vismijn

De Oude Vismijn wordt 2 dagen de "Market of Futures". Market en Stad worden verbonden vanuit decentralisatie, co-creatie en maakbaarheid. Op deze verkoopbeurs vind je producten van Belgische makers met aandacht voor morgen. De markt is een totaalbeleving waarbij je als bezoeker wordt warm gemaakt een persoonlijk parcours te volgen zowel in de vismijn als doorheen de ateliers, werkplaatsen en verkooppunten in de stad.
Oude Vismijn - Rekelingestraat 5, 9000 Gent

Makers openen hun ateliers

In de stad openen ateliers en nieuwe maakplekken de deuren. Je ontdekt er wat ze maken en hoe ze dat doen. Daarnaast zijn ze ook gastheer of - vrouw voor makers buiten Gent. Deze bijzondere mix daagt hen uit te co-creëren en hier ook publiek in te betrekken.

Guerrilla Make street in de stad

De Guerrilla makers nemen de publieke ruimte onder handen en maken met hun werkgereedschap ter plaatse objecten die bewoners en passanten samenbrengen.
Onder de stadshal - Veerleplein - Jan Breydelstraat

Design Museum

In het Design Museum is Hands on Design, de 8e Triënnale voor Vormgeving, te zien. Deze tentoonstelling focust op het handwerk in de designproductie. In Vlaanderen is het ambacht  nooit verdwenen uit de maakindustrie. Nieuwe machines en technologieën maken handwerk opnieuw economisch rendabel. Door het creatief gebruik van deze nieuwe mogelijkheden, krijgt handwerk nieuwe verschijningsvormen.
Vanaf 1 november 2016 tot 5 maart 2017
Design museum Gent - Jan Breydelstraat 5, 9000 Gent  

Info Maker City