Open Atelier: "Ik was een frigo" - Ontdek de grondstoffen van de toekomst

26/04/2017

In 2014 werd 3,17 miljoen ton huishoudelijk afval en 65,5 miljoen ton industrieel afval ingezameld. Een gigantische hoeveelheid. Dat is per persoon bijna 4000 kg per jaar. Zie je het liggen in je tuin of op je bedrijfsterrein? Stel dat dit geen afval is, maar een waardevolle grondstof waar jij als maakbedrijf nieuwe goederen mee kan maken.

Wordt u het productiebedrijf van het jaar?

13/03/2017

Bent u zaakvoerder van een Belgisch productiebedrijf dat bewust produceert in België, hoge toegevoegde waarde geeft aan haar producten en een sterke focus heeft op innovatie en duurzaamheid?
Met deze award loven UNIZO, DHL EXPRESS en partners de Belgische productieindustrie van eigen bodem. Het zijn deze Belgische bedrijven die in het buitenland geroemd worden voor hun kwalitatieve producten. Hoog tijd dus voor een gepaste erkenning in eigen land.

Stel je hier kandidaat!

Flanders after tomorrow

21/02/2017

Samen met nexxworks organiseert imec het Flanders After Tomorrow event op dinsdag 21 februari in Gent.
Het event bestaat uit een 2u durende plenaire sessie met cases en keynotes van oa. Luc Van den hove, Peter Hinssen en Steven Van Belleghem. Aansluitend is er een netwerkreceptie.

Masterclass Circulaire Economie

13/02/2017

Je hebt al gehoord van grondstoffenschaarste, deeleconomie, Cradle2Cradle producten, leasingmodellen, production on demand, valorisatie van reststromen… maar je kan nog niet direct vatten wat dit voor jou zou betekenen?
Dan is de Masterclass Circulaire Economie iets voor jou!
Kies uit één van de vier introductiedagen en/of de drie verdiepingsdagen.

Syntra West start nieuwe vakopleiding voor kleine seriemakers van morgen

22/11/2016

De economische trend in lage volumeproducties, productpersonalisaties en producten voor kleine gebruikersgroepen biedt vandaag sterke schaalvoordelen om de creatieve maak-, kunst- en ambachtensector economisch te laten groeien binnen een breed toepassingsdomein van industriële sectoren of consumentenmarkten.

MAKER CITY - 19 & 20 november 2016 - Gent

19/11/2016

MARKET OF FUTURES - Oude Vismijn

De Market of Futures is een totaalbeleving met focus op de toekomst van maken. Market en Stad worden verbonden op een unieke locatie in het centrum van de stad.
Meer info vind je hier

De kracht van de innovatieve maakindustrie in de Vlaams-Nederlandse Delta.

09/11/2016

VND Conferentie – 9/11 – Gent, Het Pand

Ontdek het textiel van de toekomst

03/11/2016

TRENDS EN PRODUCTINNOVATIES IN DE SECTOR VAN DE NIEUWE MATERIALEN

Het textiel waar we ons vandaag mee kleden,bestaat niet meer uitsluitend uit het klassieke katoen of wol van weleer. De grondstoffen die nu gebruikt worden om onze kleding, binnentextiel, maar ook werkkledij, zeilen of netten te maken is zo geëvolueerd dat er van de oorspronkelijke grondstof nog weinig zichtbaar is.
Wat dacht je anders van textiel gemaakt uit koffiegruis, bedorven melk, zeewier, ananas- of zalmresten, hennep of oude visnetten.

Masterclass Maakindustrie 2.0

07/07/2016

Verandermanagement voor bedrijven uit de maakindustrie

Winnaars Belgian Maker Awards werden tijdens de Maker Conference bekend gemaakt.

27/06/2016

De eerste Belgian Maker Awards werden tijdens de Maker Conference uitgereikt. De Belgian Maker Awards worden toegekend aan Belgische maakbedrijven die uitblinken op vlak van toekomstgerichte en duurzame lokale productie.

Pagina's